Fr

BLUE

Mother Nature maakt balans op met Apple

Zondag 17 September 2023

Mother Nature maakt balans op met Apple

Tijdens de voorstelling van zijn iPhone15 presenteerde Apple een opmerkelijke spot/kortfilm over zijn duurzaamheidsinspanningen. Daarin zet de onevenaarbare Amerikaanse actrice Octavia Spencer een ongenaakbare, strenge Mother Earth neer die bij Apple en diens CEO Tim Cook langsgaat voor een status update met betrekking tot de klimaatinspanningen van de fabrikant. Die beloofde in 2020 immers tegen 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.

In plaats zich zoals je zou verwachten uit te putten in schuldbewuste beloften of excuses om de toornige Moeder Aarde te vermurwen, kiest Apple voor een compleet andere aanpak. Niet zonder humor somt Apple bij monde van zijn medewerkers en CEO de waslijst van inspanningen op die, ook via de nieuwe producten, de ambitie van de groep helpen te verwezenlijken. In die mate dat Mother Earth de bolwassing die ze in petto had achterwege laat en aankondigt volgend jaar terug te komen voor een nieuwe update.

Knap werk en behoorlijk vernieuwend in duurzame communicatie. Maar of daarmee de planeet gered is en we ons dus op onze borst mogen kloppen? De fabrikant werd ondertussen zoals te verwachten was al beschuldigd van greenwashing.

De spot werd in-house bedacht in een regie van Rhys Thomas van Stink Films.

Archief / BLUE