Fr

BLUE

Bill Gates verplaatst zich ook niet in een zeilwagen

Dinsdag 28 Februari 2023

Bill Gates verplaatst zich ook niet in een zeilwagen

Je herinnert je vast wel de beruchte controverse rond de privévliegreizen van PSG. Meer recentelijk, toen Greenpeace verwees naar een studie waaruit het verband bleek tussen de toename van de uitstoot van privévliegtuigen (+400%) en de organisatie van het World Economic Forum in Davos, wees Bill Gates beschuldigingen van de hand dat hij een hypocriet is die vanuit zijn vliegtuig campagne voert voor het klimaat.
 
In een interview met de BBC verdedigde de Microsoft-oprichter zich door te benadrukken dat hij zijn hele koolstofvoetafdruk (en zelfs die van zijn familie) compenseert door miljarden uit te geven aan klimaatinnovatie via zijn Breakthrough Energy.
 
Net als bekeerde reclamelieden, hamerde de miljardair erop dat hij “een deel is van de oplossing”, duidelijk geërgerd door het feit dat mensen hem domweg blijven vragen waarom hij geen Teams gebruikt om de verre bestemmingen te bezoeken waar zijn stichting actief is.
 
Nou ja, oké, Bill is een man van de praktijk die miljarden uitgeeft om malaria uit te roeien en de planeet te redden. En het is begrijpelijk dat hij niet van Seattle naar Nairobi reist in een zeilwagen of een zweefvliegtuig, maar waarom neemt hij geen lijnvlucht, ook al is het dan in first class? Volgens een studie van Transport & Environment zijn privéjets per passagier gemiddeld 10 keer 'koolstofintensiever' dan commerciële vliegtuigen. Bill zal dit zeker weten en indien niet kan Bing het hem vertellen.

Archief / BLUE