Fr

BLUE

Happy Hours Market opent twee winkels

Dinsdag 30 Mei 2023

Happy Hours Market opent twee winkels

Happy Hours Market is ondertussen rendabel en zet zijn groei verder. Het breidt het bereik van zijn ophaalpunten in de hoofdstad uit met de opening van twee click & collect-winkels in Sint-Gillis en Jette.
 
Het platform dat de strijd aanbindt met voedselverspilling door onverkochte voedingsproducten in winkels op te halen om ze aan halve prijs verder te verkopen, stelde zichzelf tot doel om tegen 2023 het hele Brusselse Gewest te dekken, met verankering in het centrum van de verschillende gemeenten. Naast de mobiele distributiepunten (vrachtwagens en bakfietsen) investeert de onderneming nu dus ook in brick & mortar om te bouwen aan haar community. Die bestaat vandaag uit zo’n 30.000 ‘Happiers’ (klanten, fans en followers). De twee nieuwe vaste ophaalpunten versterken de zeven bestaande in Sint-Gillis, Vorst, Jette en Ganshoren.
 
Sinds vorig biedt Happy Hours Market zijn partners-distributeurs een nieuwe werkwijze om hun onverkochte voedingswaren te herwaarderen. Marcel Hulin, PR Manager & Communication, legt uit: “Concreet nemen wij de verkoop van producten met een beperkte houdbaarheid voor onze rekening. De producten worden voortaan elke dag opgehaald bij de opening van de winkel, waardoor onze partner enkel de producten met een langere houdbaarheid in de rekken kunnen laten liggen.”
 
“We weten dat het beheer van de kortingen in de rekken meestal veel tijd vraagt en deze producten kannibaliseren de verkoop van langer houdbare producten, waarop de winkels hun marge halen. Happy Hours Market koopt alle afgeprijsde producten en stelt zijn partners in staat hun omzet en hun marge te verbeteren”, zegt hij nog.
 
Sinds de invoering van deze werkwijze kunnen meer dan 30 winkels rekenen op de diensten van het platform, vooral franchisenemers van Delhaize, Carrefour, Intermarché en Cora.

Archief / BLUE