Fr

BLUE

Xandres reserveert Black Friday voor verstelwerk

Vrijdag 28 Oktober 2022

Xandres reserveert Black Friday voor verstelwerk

De grootste reclamefans herinneren het zich vast nog. Enkele jaren geleden zorgde de Amerikaanse outdoorketen REI voor opschudding met zijn #OptOutside campagne. Daarin kondigde het merk aan dat zijn winkels op black Friday gesloten zouden zijn, zodat klanten en medewerkers naar buiten konden trekken in plaats van binnen geld uit te geven. Nu komt het Belgische merk Xandres met een vergelijkbaar initiatief, onder het motto ‘Hello, Green Friday’. Op 25 november, de dag van Zwarte Vrijdag, blijven de online winkel net als alle fysieke shops gesloten, zodat de hele dag gewijd kan worden aan verstelwerk.
 
Om een meer circulaire benadering van mode mogelijk te maken, nodigt het merk zijn klanten uit om tussen 4 en 23 november hun kapotte kleren naar een van zijn vestigingen te brengen. Die worden dan gratis hersteld in het atelier van Destelbergen.
 
Op 25 november kunnen alle Xandres-werknemers zelf in het atelier komen werken, in het gezelschap van hun familie, vrijwilligers uit de buurt en zelfs bewoners van het naburige woonzorgcentrum die allemaal welkom zijn.

Archief / BLUE