Fr

BLUE

CommToZero opent In-house Carbon Academy

Vrijdag 28 Oktober 2022

CommToZero opent In-house Carbon Academy

“Omdat het meten van de CO²-afdruk in de media, marketing- en communicatiesector een eerste stap is naar een CO²-nutrale industrie, lanceert CommToZero (de overkoepelende coalitie voor een duurzamere industrie waaraan alle Belgische marcom-verenigingen, creatieve- en mediabureaus én de media zelf deelnemen en bijdragen, nvdr) het Zero Carbon-luik”, aldus Victor Buisseret, sustainability manager bij de ACC en spil van het project;
 
Daarmee kunnen de bedrijven in de sector hun CO2-voetafdruk in de hele waardeketen meten. Het proces is verdeeld in drie fasen: In-house efforts (scope 1&2), Production efforts (scope 3) en Media efforts (scope 3). In samenwerking met Carbon+Alt+Delete, die een online tool aanbiedt om de CO2-voetafdruk te meten, en The Ecological Entrepereur, een consultant gespecialiseerd in CO2-opleidingen, lanceert CommToZero de In-house Carbon Academy. Die initieert de deelnemende bedrijven in vier sessies verspreid over evenveel maanden in het gebruik van de In-house Carbon Calculator tool voor de meting van scope 1 en 2. In de opleiding is ook hulp voorzien bij het opstellen van een emissiereductieplan.

In november en december zal CommToZero de gratis Production & Media Calculator tools ter beschikking stellen, waarmee indirecte emissies (scope 3) kunnen worden gemeten.

Voor meer informatie kijk je hier.

Archief / BLUE