Fr

BLUE

Orange zet tech in om jonge autisten te helpen

Vrijdag 28 Oktober 2022

Orange zet tech in om jonge autisten te helpen

In juli startte het Orange Digital Center zijn eerste opleidingsproject in samenwerking met de vzw La Maison die jonge autisten van 3 tot 21 jaar steunt. Deelnemers van zeer uiteenlopende sociale en schoolse horizonten volgden een opleiding rond design thinking en het Internet of Things (IoT).
 
Nadat ze meer vernamen over de uitdagingen waarmee La Maison moet afrekenen, besloten de deelnemers om zich op twee vragen te concentreren: veiligheid bij het slapengaan en de communicatie met de jonge bewoners. Hun oplossingen: een slimme beddetector (om te weten of een kind ziek is), de verzending van een bericht per telefoon als een kind uit bed komt en een tablet met touchscreen om de kinderen te helpen makkelijk te communiceren met de mensen die voor hen zorgen.
 
Het project kadert binnen het engagement van Orange Belgium ten voordele van het milieu en digitale en maatschappelijke inclusie, twee pijlers in de Engage 2025-strategie van Orange.
 
Ter herinnering, het Orange Digital Center dat in juni ingehuldigd werd in BeCentral, stelt diverse doelgroepen – jongeren, mannen, vrouwen, al dan  niet met een diploma, studenten en werkzoekenden – in staat om digitale basisvaardigheden of een iets complexere expertise te verwerven.  Digitaal ondernemerschap geniet de steun van BeCode, de FabLabs en Orange Fab, het versnellingsprogramma voor start-ups. Het is een volledig en gratis toegankelijk ecosysteem voor al wie zich wil (bij)scholen via concrete projecten, workshops en conferenties.

Archief / BLUE