Fr

BLUE

Ad Net Zero en Garm lanceren duurzame mediagids

Vrijdag 30 Juni 2023

Ad Net Zero en Garm lanceren duurzame mediagids

Tijdens de week van de Cannes Lions presenteerden sectorinitiatieven Ad Net Zero en Garm de eerste concrete duurzame mediagids voor adverteerders. Bedoeling: deze laatsten vrij concrete handvaten aanreiken zodat ze meteen in actie kunnen schieten om de koolstofuitstoot van hun reclameactiviteiten te beperken.
De gids vertrekt van tien werkpunten, gegroepeerd rond drie thema’s (selectie van duurzame leveranciers en infrastructuur, de optimalisatie van assets voor decarbonisatie van media en duurzame mediaplanning en -buying).

Werken aan de opgelijste punten heeft een rechtstreekse impact op de koolstofuitstoot van elke vorm van reclame. Denk daarbij bijvoorbeeld aan manieren om overlapping in programmatic te vermijden, een lijst met groene leveranciers, optimale inzet van bestaande creatieve assets, maar ook de compressie van digitale formaten zodat er minder energie nodig is om ze te laden.

Alle suggesties werden wetenschappelijk gevalideerd door een Climate Science Expert Group.

“Iedereen die betrokken is bij de mediaplanning en -buying reclamecampagnes kan onmiddellijk stappen ondernemen om zijn impact koolstofarmer te maken. Deze gids beschrijft heel duidelijk wat we kunnen doen en waar we de uitstoot kunnen beperken. Aldus kunnen we de negatieve impact verminderen en toch de efficiëntie van onze reclamebestedingen behouden. Klimaatverandering is een reëel en aanwezig probleem in al onze levens - er is geen excuus om niets te doen”, ald Sebastian Munden, voorzitter van Ad Net Zero.

“We hebben nog veel werk te doen om echte transformatie binnen marketing te bewerkstelligen: we kunnen bijvoorbeeld kijken naar gemeenschappelijke definities, gemeenschappelijke meetmethoden, gedeelde tools en onafhankelijke verificatie. Maar deze gids is een zinvol startpunt en benadrukt de huidige best practices”, besloot Rob Rakowitz, GARM Initiative Lead.

Download de gids hier.

(Illustratie: 'Badlands under the MilkyWay by TsaiProject on Wikicommons)

Archief / BLUE