Fr

BLUE

Pro Carton analyseert belang van circulair design

Vrijdag 22 April 2022

Pro Carton analyseert belang van circulair design

Dat de kartonindustrie in aanzienlijke mate kan bijdragen aan een duurzamere economie, is duidelijk. Pro Carton, de Europese vereniging van kartonfabrikanten, werkt dan ook al meerdere jaren aan diverse projecten die de voetafdruk van haar industrie moeten helpen beperken.
 
Nu releaste ze een reeks korte video-interviews met acht toonaangevende stakeholders uit de toeleveringsketen van karton. Daarin wordt ingegaan op de impact van de onlangs gepubliceerde 4evergreen Circularity by Design-richtlijn voor verpakkingen op basis van vezels. Die werd ontwikkeld door 29 deskundigen op het gebied van verpakkingsontwerp en moet ertoe bijdragen dat verpakkingen al vanaf hun ontwerp duurzamer zijn en richt zich tot alle stakeholders in de hele waardeketen, van fabrikanten tot retailers, met inbegrip van packaging designers. Ze zal fungeren als een belangrijke referentie voor de gehele toeleveringsketen en biedt duidelijke aanbevelingen over hoe vezelverpakkingen kunnen worden gefaciliteerd.
 
De Pro Carton-interviewserie zal ingaan op de implementatie van de richtlijn, welke impact deze zal hebben op de industrie en hoe merken, ontwerpers en verwerkers deze kunnen gebruiken in hun dagelijkse werk. De reeks is vrij beschikbaar op de website van de vereniging. Ze startte op 5 april met Jesus Aisa, Global R&D Sustainability Lead, Unilever en Steven Stoffer, Group VP Corporate Affairs, Smurfit Kappa.

Archief / BLUE