Fr

BLUE

Air recycleert voor CAP48

Donderdag 29 September 2022

Air recycleert voor CAP48

Recycling is in, op zijn zachtst gezegd. Voor de lanceringscampagne van CAP48 2022 die het publiek wil sensibiliseren voor autisme, greep Air terug naar de CCB Annuals en haalde de beroemde ‘Little Boy’ spot van wijlen Duval Guillaume Antwerp voor de condooms van Zazoo van onder het stof. Deze spot van Stef Selfslagh en Stijn Gansemans (met Carl Andry in de rol van de vader) won de Diamond Award op de CCB Awards in 1984, naast een pak andere internationale prijzen.

Door middel van een voice-over verdraaiden CAP48 en Air het oorspronkelijke script, waardoor de temperamentvolle 'Little Boy' een kind met autisme wordt. De geërgerde vader (gespeeld door Carl Andry) is in de nieuwe versie een ouder die niet weet hoe hij moet omgaan met de handicap, het leed van zijn kind en de blikken van anderen.

“Een goede afleiding van wat vandaag een onderdeel is van de popcultuur”, aldus Eric Hollander, founder en creative chairman van Air. En toevallig ligt de creatie helemaal in lijn met de ‘positive impact’ positionering van het bureau dat zopas de zeer selecte groep van B-Corp gecertificeerde bedrijven vervoegt.

Archief / BLUE