Fr

BRANDS

Chanel spoort gamers aan om zijn producten te kopen met behulp van een videogame (by Focalys)

Woensdag 25 Januari 2023

Chanel spoort gamers aan om zijn producten te kopen met behulp van een videogame (by Focalys)

Naar aanleiding van de feestdagen lanceerde Chanel zijn eerste mobiele videogame onder de noemer ‘Chanel Moon Walk’. De game nodigt internetgebruikers uit om zo ver mogelijk te geraken in een kosmisch universum en punten te verzamelen door de luxeproducten van het merk te vangen. Het geheel vormt tegelijkertijd een gelegenheid voor de gamers om de producten te ontdekken of te herontdekken, maar ook om ze te kopen.

De kosmische game, die gratis beschikbaar is dankzij een QR-code op de website chanel.com, neemt de internetgebruiker mee naar de maan aan boord van een capsule in de kleuren van Chanel. Op de tonen van ‘Kelly Watch The Stars’ van de groep Air moeten zij een vlaag van meteorieten vernietigen en een selectie van producten van het merk (bestsellers en nieuwe producten in de categorie parfum en schoonheid) vangen om punten te verzamelen.

Aan het einde van de game kan de gamer de producten die hij of zij heeft weten te vangen (huidverzorging, parfum, make-up, enz.) bekijken, samen met de prijs en een beschrijving. Daarna heeft de gamer de mogelijkheid om deze producten aan zijn boodschappenmandje toe te voegen dankzij een link naar de e-shop van het luxemerk. De game is beschikbaar in een dertigtal landen. Hij wordt gepromoot op de sociale media van het merk.

Een zoveelste game van een luxemerk! Inderdaad, maar hier is wel zeer goed over nagedacht. De internetgebruiker laat zich alleen verleiden omdat de ervaring retro, gratis en gemakkelijk toegankelijk is. En eenmaal in de game zullen zij de producten die zij hebben gevangen, willen bekijken en vervolgens een van de artikelen bestellen, met één enkele klik.

Archief / BRANDS