Fr
Close

BRANDS

Tony's Chocolonely sensibiliseert voort slavernij en kinderarbeid

Maandag 25 Januari 2021

Tony's Chocolonely sensibiliseert voort slavernij en kinderarbeid

Om aandacht te vragen voor slavernij en kinderarbeid die ondanks 20 jaar van beloftes nog steeds te vaak voorkomen in de chocolade-industrie, pakt Tony Chocolonely uit met een unieke sensibiliseringsactie.

Het merk presenteert vier ‘Sweet Solution’ repen die gemaakt zijn volgens Tony’ vijf ethische samenwerkingsprincipes en die ’s werelds meest iconische chocolademerken imiteren. Zo wil het merk aantonen dat alle chocolade op een eerlijke en verantwoorde manier gemaakt kan worden. Het roept ook consumenten op om onderdeel te worden van de Sweet Solution en de petitie te ondertekenen en de overheden om in actie te komen en een wettelijk kader te voorzien.

De Sweet Solution-repen worden gelanceerd in de V.S., het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland en in Nederland. In België zijn ze vanaf 28 januari te verkrijgen bij Delhaize en in de Tony’s Chocolonely webshop. De opbrengsten van de repen gaan naar 100WEEKS, een stichting die vrouwen in Afrika ondersteunt om uit armoede te geraken door direct geld aan ze over te maken en via financiële training.

Archief / BRANDS