Fr
Close

BRANDS

Adidas komt met een video van twaalf uur om zijn nieuwe ZX sneakers te promoten (Focalys)

Woensdag 20 Januari 2021

Adidas komt met een video van twaalf uur om zijn nieuwe ZX sneakers te promoten (Focalys)

Om zijn sneakers ZX 2K Boost in de schijnwerpers te zetten kwam Adidas met een ongewoon idee op de proppen dat op het eerste gezicht misschien riskant lijkt. In oktober 2020 lanceerde het een video van enkele uren die helemaal aan het nieuwe product was gewijd. De film was gebaseerd op de soms eigenaardige content die jongeren vandaag online consumeren.

De film werd verspreid op het YouTubekanaal ZXience Network en presenteert gedurende maar liefst twaalf uur een opeenvolging van een vijftigtal scenes die op een originele manier de ZX sneaker uitbeelden. Zo zijn er bijvoorbeeld een vrouw die haar gezicht verft in de kleuren van de schoen, een ZX die in rook opgaat en een sneaker die wordt uitgerekt alsof hij van rubber is. Adidas legt uit dat deze content is gemaakt om de “mensen te hypnotiseren”. De uiteindelijke doelstelling van deze ASMR techniek was om via audio- en videocontent de zintuigen op een ontspannende manier te stimuleren...

Je moet het maar durven om een waanzinnig lange film te introduceren die gewijd is aan een enkel product en die te verspreiden op een speciaal voor de gelegenheid gecreëerd streamingplatform. Dankzij deze actie beantwoordt Adidas aan een steeds populairder wordende trend op de sociale media: de zoektocht naar ietwat surrealistische content die zeer geapprecieerd wordt en “vreemd genoeg als bevredigend” wordt beschouwd door Amerikaanse tieners.

Archief / BRANDS