Fr
Close

BRANDS

Rock The Vote doceert en mobiliseert op Minecraft

Maandag 26 Oktober 2020

Rock The Vote doceert en mobiliseert op Minecraft

Sinds 30 jaar gebruikt de Amerikaanse vereniging Rock the Vote hefbomen zoals de popcultuur, muziek, kunst en technologie om jongeren te betrekken bij politieke thema’s. Het meest recente voorbeeld gebeurde in samenwerking met het bureau Sid Lee en dit in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Sid Lee koos de virtuele wereld van Minecraft als medium, meer bepaald om diegenen te overtuigen die zich opmaken om voor de eerste keer te stemmen.

De ervaring, die uitgelegd wordt in de video hieronder, is toegankelijk via de publieke server van Minecraft of via de server ‘Build The Vote’ waarin gamers een “virtueel stembureau” kunnen betreden dat eruitziet als het Capitool. Daar kunnen ze naar verschillende kamers gaan om aldus meer informatie te te krijgen over het verkiezingsproces. Ze kunnen er ook stemmen op volgens hen het belangrijkste campagnethema (wapenwetgeving, opwarming van de aarde, onderwijs, werkgelegenheid, immigratie, rassengelijkheid, enz.).
 
De activatie zal ook gelanceerd worden op de Xbox en PlayStation spelconsoles en wordt gepromoot door influencers en online reclamespots die gericht zijn op gamers.

Archief / BRANDS