Fr
Close

BRANDS

Campari exposeert origineel Belgisch werk in bushokjes

Dinsdag 13 Oktober 2020

Campari exposeert origineel Belgisch werk in bushokjes

Campari exposeert origineel Belgisch werk in bushokjes Campari en de kunstwereld kunnen het bijna een eeuw goed met elkaar vinden. In Milaan is er zelfs een heuse 'Galleria Campari' die volledig gewijd is aan de relatie van het merk met kunst en design.

FamousGrey herinterpreteert deze historische erfenis met vijf Belgische kustenaars: Jesse Willems, Bent Van Looy, Marie Rosen, Colin Waeghe en Joelle Dubois. Zij gingen akkoord om 30 jaar later een nieuwe reeks affiches te ontwerpen met het beeltenis van het merk, terwijl de originelen deels dankzij de steun van Clear Channel tot 26 oktober geëxposeerd worden op bushokjesformaat.

De originele werken worden van 2 tot 15 november geveild via Vavato. De opbrengst wordt gestort aan Brussels Museums.

In de aanloop naar de eindejaarsfeesten worden ook limited edition Campari-boxen aangeboden. Die zullen te koop zijn via een speciaal online platform dat een beeld geeft van de rijke Campari-geschiedenis en toont hoe die vandaag voortgezet wordt.

Vanaf 20 oktober worden replica's van de werken voorgesteld in Antwerpen, Gent en Namen. De campagne werd aangekondigd via vijf smetteloze 2m²-affiches en een teasing met video's van de kunstenaars terwijl die aan het werk waren. Het PR-luik en de influencer marketing zijn te danken aan Famous Relations.

Archief / BRANDS