Fr
Close

BRANDS

Quartz lanceert online ondersteuningsdienst tijdens lockdown

Zondag 29 Maart 2020

Quartz lanceert online ondersteuningsdienst tijdens lockdown

Quartz, dat begin maart werd opgericht door onder andere Eric Deprouw met als missie om marcom opleidingen binnen bedrijven aan te bieden, heeft zijn lanceringsplannen noodgedwongen moeten bijstellen. Eric Deprouw: “We moesten reageren en nadenken over een aangepast aanbod. Uit die reflectie ontstond het plan om ons te richten op telewerk-activiteiten. Op zeer korte tijd is het merendeel van onze bedrijven moeten overschakelen op een of andere vorm van werken op afstand. Sommige bedrijven waren totaal niet voorbereid op deze verandering...”

Quartz heeft aldus beslist om advies aan te bieden dat aangepast is aan deze nieuwe werkmethodes en aan de omstandigheden. De gekozen aanpak bestaat uit het geven van advies over het waarom en hoe van de procedures. Zowel op het niveau van de werknemers “om ze te helpen bij het mentaal verbonden blijven met het bedrijf en om de taken te laten vooruitgaan zoals in normale omstandigheden” als voor de bedrijven die een strategie van virtuele samenwerking willen installeren en die hun medewerkers operationele ondersteuning willen bieden om zo de voorbereiding en het verloop van hun e-meetings (call en/of video) te vergemakkelijken.

Het aanbod bestaat uit online vergaderingen in de vorm van reviews, die met verwachte resultaten, alsook workshops en allerlei soorten opleidingen. Belangrijk detail: Quartz biedt de dienst gratis aan en dit gedurende de hele lockdownperiode. Ander element: Emakina en enkele andere specialisten houden zich als back-up klaar.

Archief / BRANDS