Fr
Close

BRANDS

Adidas verkoopt zijn baseballschoenen met een retro videogame op Snapchat (Focalys)

Woensdag 11 December 2019

Adidas verkoopt zijn baseballschoenen met een retro videogame op Snapchat (Focalys)

Ter promotie van zijn nieuwe gamma baseballschoenen in de Verenigde Staten bedacht Adidas een retro videogame in 8 bits op Snapchat. ‘Baseball’s Next Level’ was de hele maand oktober beschikbaar op Snapchat, gedurende de play-offs en World Series van de Major League Baseball.
 
Spelers moesten eerst de avatar van een ster onder contract bij Adidas kiezen en hem dan een van de twee modellen naar keuze (de Adizero of de Icon V) aantrekken. Dan startte het spel, waarbij de spelers tegen een bal moesten slaan om zo home-runs te verwezenlijken. En rechtstreeks vanuit Snapchat een van de limited edition paren kopen. Die werden gepersonaliseerd met de grafische codes uit het 8 bits gaming universum.
 
Het spel was ook beschikbaar op adidasbaseballsnextlevel.com en de schoenen werden ook verkocht op de site van Adidas. De actie werd aangekondigd via de sociale netwerken van het merk in de Verenigde Staten.
 
Het is de eerste keer dat Snapchat het mogelijk maakt een product aan te kopen via een videogame dat door een merk op zijn platform ontwikkeld werd.
 
Aldus kon Adidas de aandacht van de millennials en baseballfans trekken, maar tegelijk ook zijn online verkoop verhogen (75% van de Amerikanen tussen 13 en 34 jaar is naar verluidt actief op Snapchat).

Archief / BRANDS