Fr

BRANDS

Orange Belgium voert exclusieve onderhandelingen voor overname van Voo

Maandag 22 November 2021

Orange Belgium voert exclusieve onderhandelingen voor overname van Voo

De Standaard pakte als eerste uit met het bericht dat heel snel werd overgenomen door de hele Franstalige pers. Nethys en Orange Belgium zouden exclusieve onderhandelingen begonnen zijn voor de overname van Voo. De informatie was nog niet bevestigd bij het afsluiten van dit nummer, behalve door een bericht van Telenet – de andere kandidaat-overnemer in de laatste ronde van dit proces – dat zegt deze beslissing te betreuren. Er is evenmin geweten of de onderhandelingen met het Belgische filiaal van de Franse telco 50% (plus een aandeel) betreft of 75% (min een aandeel) van Voo. Volgens de kranten van Mediafin zou deze laatste optie de voorkeur genieten, met een bod dat 100% van Voo zou valoriseren op 1,8 miljard euro, dus 400 miljoen meer dan wat de Nethys-top enkele maanden geleden hoopte.

Het bericht werd op dinsdagochtend bevestigd door Orange Belgium. Dat geeft aan dat de ondernemingswaarde van 1,8 miljard euro voor 100% van het kapitaal overeenkomt met een EBITDA-multiple vóór synergieën van 9,5x. Het bedrijf voegt eraan toe dat het vandaag over een zeer lage schuldgraad beschikt en dat het deze transactie zou financieren door zijn schuld te verhogen, met de steun van het Franse moederbedrijf.

"Na 25 jaar aanwezigheid van Orange in België zal de overname van VOO Orange Belgium in staat stellen een zeer snel netwerk te beheren in Wallonië en een deel van Brussel, en zo de ontplooiing van zijn convergente strategie op nationaal niveau te versterken", aldus het bericht nog. "Het ambitieuze investeringsplan en de combinatie van de competenties van beide bedrijven zullen het mogelijk maken de kwaliteit van het netwerk van VOO op lange termijn te verzekeren en te versterken, ten dienste van de klanten en het concurrentievermogen van het Waalse en het Brusselse Gewest.Het industriële project van Orange, de complementariteit van zijn activa en teams en de sociale cultuur van de twee ondernemingen zouden aantrekkelijke perspectieven bieden voor de werknemers van VOO en Orange Belgium."

Ter hrinnering, Voo boekt een omzet van 379 miljoen en stelt zo'n 500 mensen tewerk. Volgens Le Soir telde de Waalse kabeloperator vorig jaar 640.000 abonnees.

Archief / BRANDS