Fr


Close

MEDIA

DH Radio krijgt FM en DAB+ omroepnetwerken terug

Zondag 3 April 2022

DH Radio krijgt FM en DAB+ omroepnetwerken terug

DH Radio heeft officieel zijn FM en DAB+ omroepnetwerken terug, na nieuwe beslissingen die de CSA op 24 maart heeft genomen in het kader van het radiofrequentieplan.
 
Ter herinnering, bij de aanpassing van het frequentieplan in september 2019 had de CSA DH Radio, waarvan het netwerk aan LN24 was toegewezen, niet weerhouden. De persgroep IPM, uitgever van DH Radio, tekende onmiddellijk beroep aan bij de Raad van State om dit uitsluitingsbesluit aan te vechten.

In afwachting van een eindbeslissing van de Raad van State, die de argumenten van IPM aanvaardde, had de CSA besloten de verschillende betrokken radiozenders, meer bepaald DH Radio, NRJ, Fun en Contact, de toelating te geven om hun uitzendingen voort te zetten in de vorm van een gedoogregeling.

Sindsdien is de situatie geëvolueerd en heeft de IPM-groep geïnvesteerd in de 24-uurs nieuwszender LN24. Deze integratie verandert ontegensprekelijk de situatie voor de CSA, die daarom unaniem heeft besloten haar frequentieplan te herzien en DH Radio er opnieuw in op te nemen. Die laatste kan aldus verder werken aan de opbouw van de zender en aldus nieuwe strategische denkoefeningen binnen de groep starten.

Archief / MEDIA