Fr

MEDIA

Fuseren Warner Bros. Discovery en Paramount Global?

Donderdag 28 December 2023

De kans is groot, volgens verschillende Amerikaanse media die preciseren dat de onderhandelingen nog in een vroeg stadium zitten. Warner Bros. Discovery (zelf ontstaan uit een fusie twee jaar geleden en de groep achter streamingdienst Max die dit jaar naar België komt) en Paramount Global (eigenaar van onder andere het streamingplatform Paramount+ en zenders als MTV en Nickelodeon) zouden – onder andere – door de almaar fellere strijd om de streamingkijker in de problemen zitten.

Een fusie zou beide groepen niet alleen een veel grotere titelportefeuille opleveren, maar ook meer slagkracht moeten bieden op de reclamemarkt, nu de streamingoorlog ook steeds vaker daar uitgevochten wordt, aangezien almaar meer spelers inzetten op AVOD. Het meest recente voorbeeld in dat rijtje is Amazon dat dit jaar ook een ad-funded formule invoert. Verdere consolidaties op de streamingmarkt – die ruimschoots gedomineerd wordt door Netflix – zouden niet uit te sluiten vallen.

Wat de eventuele fusie zou betekenen voor Streamz, de streamingdienst van Telenet en DPG Media die tot dusver de series van HBO uitzond maar die in de loop van 2024 zou vervangen door die van Paramount, is nog onduidelijk.

Archief / MEDIA