Fr

MEDIA

Summ'It, de "Vlaamse Netflix voor podcasts en audio content"

Dinsdag 20 Februari 2024

Summ'It, de

Half maart presenteert een groep onafhankelijke content makers vanuit Pink Media dat eerder de vrouwenzender Pink Radio lanceerde, een nieuw audioplatform. Dat werd Summ’it gedoopt en positioneert zich als catalogus voor de “betere” Nederlandstalige podcast. “Vindbaarheid is een probleem”, aldus radiomaker Lennart Creel. “Wij willen onze gebruikers de mogelijkheid bieden parels te vinden tussen de massa die ze anders misschien over het hoofd zouden zien”.
 
Het aanbod van Summ’it zal voor 85% bestaan uit gratis content, hoofdzakelijk podcasts die al elders online staan, aangevuld met eigen gemaakte content rond uiteenlopende (toegankelijke) onderwerpen.
 
Het platform zal werken met een abonnementsformule en anderzijds ook prerolls aanbieden; er zal ook geadverteerd kunnen worden op de website en in de app. Daarnaast biedt Summ’it ook de mogelijkheid om branded audio content te realiseren, alsook events rond bepaalde podcasts. “Voor de commercialisering staan we open voor samenwerkingen met een externe regie”, aldus Lennart Creel.
 
Nog even preciseren dat de lancering ondersteund zal worden door een door AI-gegenereerde video via de SoMe-kanalen van het platform, waaronder Facebook en Instagram.

Archief / MEDIA