Fr

MEDIA

Le Monde tekent met OpenAI

Donderdag 14 Maart 2024

Le Monde tekent met OpenAI

De Franse krant Le Monde heeft zich aangesloten bij de uitgevers die met OpenAI meedoen in plaats van zich ertegen te verzetten. Er is sprake van een financiële overeenkomst die “een aanzienlijke bron van extra inkomsten” zou vertegenwoordigen binnen een meerjarig contract dat zowel het trainen van AI-modellen ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf als diensten zoals ChatGPT omvat. De overeenkomst voorziet ook in het beschikbaar stellen van ChatGPT-licenties aan de teams van Le Monde, evenals consultancy over de producten en technologieën ontwikkeld door OpenAI.
 
In het persbericht van Le Monde wordt ook benadrukt dat wanneer ChatGPT reageert op vragen van gebruikers, verwijzingen naar artikelen van Le Monde systematisch zullen worden gemarkeerd met een logo, een hypertextlink en de titel van het artikel of de artikelen die als referentie worden gebruikt. Content aangeleverd van persagentschappen en foto's gepubliceerd door Le Monde zijn uitgesloten van de overeenkomst.
 
In Spanje werd onlangs een soortgelijke overeenkomst aangekondigd met de Prisa Media groep (El Pais). Deze uitgevers voegen zich bij Axel Springer en het persagentschap AP, die al partners van OpenAI zijn.

Archief / MEDIA