Fr

MEDIA

TF1 schakelt versnelling hoger met gratis streamingplannen

Dinsdag 14 November 2023

TF1 schakelt versnelling hoger met gratis streamingplannen

De TF1-groep bereidt de lancering voor van een nieuw gratis streamingplatform met reclame. Dat zal heet TF1+ heten en vervangt MyTF1 vanaf 8 januari.
 
Er werden meer dan 15.000 uur programma's aangekondigd, waaronder 200 films en evenveel series, evenals een aantal technologische innovaties waaronder een nieuwsaanbod op aanvraag en een dienst die samenvattingen op maat kan maken, zoals een samenvatting van een voetbalwedstrijd op basis van de door de kijker gekozen duur...
 
TF1 kondigt ook de wereldpremière aan van een aanbevelingsalgoritme voor gezamenlijk kijken: het zou volstaan de profielen van de mensen voor de buis te selecteren om suggesties op maat te krijgen en... het type reclame-uitzending aan te passen.
 
Met TF1+ koestert de Franse groep grote ambities: CEO Rodolphe Belmer heeft het over een target met twee cijfers op drie jaar tijd, terwijl het marktaandeel van MyTF1 in digitale videoreclame momenteel rond 4,5% ligt.
 
Volgens de resultaten van de groep was digital vorig jaar goed voor 90 miljoen euro inkomsten, tegenover 1,6 miljard euro voor lineaire televisie.
 
Het Belgische bereik van MyTF1 wordt gecommercialiseerd door DPG Media Advertising.

Archief / MEDIA