Fr

TRAINING&BOOKS

Een paar mooie ontdekkingen op The Big Score, door Patrick Steinfort (MM Tech)

Zondag 20 November 2022

Een paar mooie ontdekkingen op The Big Score, door Patrick Steinfort (MM Tech)

Op 15, 16 en 17 november vond The Big Score plaats, een organisatie van Startup.be/Scale-Ups.be en Innovatie & Ondernemerschap.
 
Het event dat meer dan 600 mensen samenbracht, heeft tot doel technologiebedrijven te promoten bij Belgische en internationale investeerders. Het was dan ook een kans om 50 Belgische en Europese bedrijven in de groeifase (scale-ups) te ontdekken, naast 40 Belgische start-ups.

Hoewel niet alle sectoren deel uitmaken van deze grote samenkomst - van cybersecurity tot mobiliteit, met een ommetje langs FinTech -werd de Belgische MarTech met trots vertegenwoordigd door niet minder dan 15 bedrijven.
 
Hieronder zaten een paar vaste waarden, zoals Cumul.io, Stampix of zelfs Chili-Publish, maar ook nieuwkomers van minder dan vijf jaar oud, zoals Accurat, Willow of zelfs Shopnosis.
 
Accurat verzamelt mobiele data van vrijwillige consumenten om onder meer hun fysieke beweging in winkels te meten; het werkt samen met ClearChannel om het bereik van OOH te meten. Willow biedt een tool om zijn activiteiten op sociale media te beheren en te vergemakkelijken. Shopnosis dat gelanceerd werd in 2020, is ook gespecialiseerd in retail: het analyseert het consumentengedrag in winkels door voorspellende tools en 3D-simulaties aan te bieden voor de indeling van de rayons.
 
Al deze bedrijven hadden zeven minuten de tijd om een investeerder, klant of rekruut te overtuigen. Daarnaast stelde The Big Score alles in het werk om het contact te vergemakkelijken, iets waar het perfect in slaagde. Het geheel straalde dan ook een prachtige positieve energie uit.
 
Tot in 2023 voor een nieuwe ronde.
 
En als je niet kunt wachten tot volgend jaar om de martech parel te ontdekken die aan jouw behoeften zal voldoen, is er natuurlijk een Belgische start-up die je kan helpen: Novable omschrijft zichzelf als de ultieme start-up scout. De technologie scant het internet op basis van trefwoorden of een beschrijving om de meest relevante en veelbelovende start-ups te identificeren.

Archief / TRAINING&BOOKS