Fr

TRAINING&BOOKS

Mijn top 5 van de Amsterdam Awwwards, door Audry Van Essche (CEO, Hilarious Agency)

Maandag 3 Oktober 2022

Mijn top 5 van de Amsterdam Awwwards, door Audry Van Essche (CEO, Hilarious Agency)

Het evenement voor designers, ontwerpers, webontwikkelaars en digitale strategen. Elk jaar organiseert Awwwards conferenties die de beste agentschappen en denktanks uit de digitale wereld samenbrengt. Meer dan 20 lezingen over creatieve coding, data visualisatie, virtual en augmented reality, storytelling, machine learning, bio-art, design, research, creatief management, en meer. Welkom in mijn top 5!

Louis Paquet - Animeer je site!

Een "Ahe Erlebnis" die langzaam leidt tot een plotse "Eureka", dat is wat Louis bij mij uitlokt tijdens zijn lezingen. Zijn presentatie is sober en beheerst en het onderwerp ligt me nauw aan het hart. Websiteanimatie. Louis' uitgangspunt en methodiek zijn helder en bijna kinderlijk eenvoudig te begrijpen. Grafische identiteit is nooit gratis, het is een metafoor, en moet een concept zijn dat een bepaalde vraag beantwoordt. Animatie daarentegen is de taal, de communicatie. Ze moet gevoed worden door een visie en met als enig doel om een werk af te leveren dat nog beter is dan verwacht! Hoe kan je animatie integreren in je design, en met welk doel voor ogen? Hoe kan je animatie gebruiken om persoonlijkheid te creëren, en om de gebruiker te begeleiden en te informeren?

Simon, de miljonair

"Hoe ik in 1 jaar 1 miljoen heb verdiend dankzij mijn hobby"? Een pikante titel die klinkt als een Instagram-feed, en toch. Simon Bruno, een gerenommeerde professional in de front-end coding gemeenschap, verzamelt de awards en werkt met agentschappen over de hele wereld. Hij heeft een methodologie ontwikkeld waar alle ontwikkelaars blij van worden. 99 $ maal 20.000 gebruikers, reken maar uit. Zijn framework is een enabler die het simpel maakt om interfaces en experiences te ontwerpen en daarbij creatief en verschillend te zijn. Zijn portfolio is er een om u tegen te zeggen. Zijn mantra ook: "Heb je een tofu job? Loop dan snel weg!"

Cabeza Pateta, een studio tussen twee werelden

“We believe characters can change the world”. Deze studio, gespecialiseerd in het ontwerpen van geanimeerde personages, werd in 2018 opgericht door Katie Menzies en Abel Reverter, en brengt animatiefiguren tot leven die barsten van de energie en positiviteit. Een koppel dat vreugde en plezier uitstraalt, maar altijd in dienst van hun product dat ze met groot succes aan verschillende merken hebben verkocht. Hun grafische stijl wordt verwerkt in verschillende vormen, met de allerlaatste technische snufjes die hun werk naar een ongehoord niveau tillen! Ze verdelen hun tijd tussen grote commerciële campagnes voor klanten als Google, Spotify en Microsoft, en persoonlijk werk en experimenten, waarbij ze de tijd nemen om nieuwe technieken en materiaalcombinaties te onderzoeken om hun stijl fris en innovatief te houden. Het leven van het echtpaar Menzies & Reverter lijkt ongetwijfeld meer op een graphic novel van Aardman Studio (Wallace & Gromit) dan ééntje uit het Pixar- of Disney-universum.

Anaïs Iris en haar visie op 3D.

Heeft 3D nog wel zin? Stel steeds alles opnieuw in vraag! Anais Iris daagt uit en roept van dia tot dia op tot nadenken. In een tijdperk waarin content cognitieve reacties wil uitlokken, waar toegankelijkheid essentieel is en waarbij we bewust moeten omgaan met onze ecologische voetafdruk, rijst de vraag: heeft 3D nog zin? Of is het niet meer dan een zoveelste trend die zal vervagen? Of is onze behoefte aan entertainment en emotionele verbinding juist sterker dan ooit? Anais vertelt over haar visie op 3D, haar werkwijze en haar zoektocht naar betekenis.

Peter Smart, God.

Peter Smart wordt aanzien als een van de meest inspirerende leiders in het designwereldje. Sommigen beschrijven hem als een excentrieke gek, anderen, waaronder ondergetekende, beschouwen hem niet meer en niet minder dan de God van het digitale denken. We willen allemaal hetzelfde: meer tijd met ons gezin, een beter loon, meer flexibiliteit, energie op het einde van de dag en een werkomgeving waarin we optimaal kunnen presteren. Peter Smart deelt zijn ervaring en zijn aanbevelingen! Het belangrijkste is concentratie, focus! Te veel elementen verstoren een dag. Om op je best te presteren, moet je gefocust zijn! Makkelijk te zeggen, maar zo moeilijk om na te leven. Ontdek hier zijn tips. En, ... focus!

Hernieuwde energie en momenten om te koesteren.
Dankzij mijn ontmoetingen met een aantal sprekers, bezoekers en collega's uit de digitale wereld, besef ik hoe Awwwards een verademing was voor onze sector na 30 maanden online conferenties en evenementen.
Even weg van kantoor, inspiratie opdoen en collega's IRL ontmoeten, eindelijk bevrijd van die veel te lange afstand, in een beroep waar samenwerking en menselijke uitwisseling zo belangrijk zijn. Laten we elkaar blijven ontmoeten, inspireren en delen!

Archief / TRAINING&BOOKS