Fr

TRAINING&BOOKS

Karen Hellemans publiceert kinderboek

Dinsdag 25 Oktober 2022

We kunnen stilaan spreken van een trend: mediamensen publiceren de laatste tijd niet alleen non-fictie, maar ook romans en zelfs kinderboeken. De nieuwste publicatie op het lijstje auteurs uit onze sector is te danken aan Libelle-hoofdredactrice Karen Hellemans die met ‘Er was eens een Dapper Meisje’ een verzameling van 50 sprookjesverhalen met evenveel Belgische vrouwen in de hoofdrol bedacht. Stephanie Dehennin tekende voor de illustraties van de verzameling die verscheen bij Pelckmans.
 
Hellemans baseerde haar boek op het levensverhaal van 50 Belgische rolmodellen, onder wie tv-presentatrice Paula Semer, nieuwsanker Fatma Taspinar, journaliste Greet Dekeyser of brillenontwerpster Eline De Munck en voormalig VUB-rector Caroline Pauwels. Bedoeling: kinderen aansporen om groter over hun toekomst te dromen. Uit een enquête die Libelle voerde bij meer dan 2000 volwassenen en hun kleinkinderen blijkt immers dat kinderen nog altijd stereotiep over hun toekomst dromen, maar dat ze wel meer genderneutraal gaan denken als ze ouder worden en dat ze zich sterk laten inspireren door hun omgeving.
 
Om het debuut van hoofdredactrice Karen Hellemans in de kijker te zetten, pakt Libelle uit met een muurschildering in de Gentse binnenstad. Zo wil het weekblad voorbijgangers laten kennismaken met het verhaal van onderneemster Eline de Munck.

Archief / TRAINING&BOOKS