Fr

TRAINING&BOOKS

Tijs Dejonckheere schrijft eerste roman

Maandag 9 Mei 2022

Tijs Dejonckheere schrijft eerste roman

Tijs Dejonckhere, de creatief bij Wunderman Thompson die mee aan de basis lag van de vaak bekroonde Child Porn Re-enactment campagne voor Child Focus, presenteert zijn debuutroman ‘Dag van de vrede’. Daarin beschrijft hij de laatste acht maanden van het leven van de rijke, maar ongeneeslijk zieke zakenman DirkVervaecke die zijn resterende tijd en overvloedige middelen wil gebruiken om twee doelen te bereiken: postuum niet herinnerd worden als een hebberige kapitalist én zijn dochter opnieuw trots maken. De enige manier die Dirk ziet om dat te verwezenlijken, is ervoor te zorgen dat de vrede wordt uitgeroepen over de planeet aarde.
 
Als creatief doet Tijs Dejonckheere zowel AD als copy-opdrachten. “Dat was een troef bij de totstandkoming van de roman die ik volledig in eigen beheer uitbreng”, aldus de auteur die in zijn roman een dosis humor, veel spanning en een snuif politiek verwerkte.
 
Hij kon zijn droom verwezenlijken dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne via het artistiek platform Voor De Kunst en geeft ook een nieuwsbrief uit, waarin hij lezers op regelmatige basis een blik achter de schermen geeft op de verschillende etappes die gepaard gaan met het uitgeven van een boek. “Ik heb altijd veel fictie gelezen en wilde iets minder vluchtig creëren dat langer bijblijft”, zegt hij nog.
 
Ideeën voor een volgend boek heeft hij al, maar voorlopig zal hij zich toeleggen op de marketing en promotie van zijn eersteling. Meer info hier.
 
(copyright foto: Jef Boes)

Archief / TRAINING&BOOKS