Fr

TRAINING&BOOKS

Peter Ampe & Emily Rammant doen het Abnormaal goed

Zondag 28 Augustus 2022

Peter Ampe & Emily Rammant doen het Abnormaal goed

“Je kunt niet stilzitten. Je houdt niet van onaangekondigd bezoek. Je checkt noodgedwongen vijf keer of het licht uit is. Maar ook: je ziet details die niemand opmerkt. Je bedenkt keer op keer verrassende oplossingen. Je kunt uren aan een stuk geconcentreerd werken. Veel mensen bevinden zich, meestal zonder het zelf te beseffen, ergens op het spectrum van een neurodiverse afwijking. Ze hebben het gevoel net iets anders te zijn dan wat als ‘normaal’ wordt gezien. Maar waarom zou ‘abnormaal’ niet ‘abnormaal goed’ kunnen zijn?”

Dat is het uitgangspunt van ‘Abnormaal Goed’, het boek dat Peter Ampe (ECD van FamousGrey) en zijn vrouw Emily Rammant (Business coach at YIN United) samen wijdden aan neurodiversiteit. Bedoeling: iedereen met een diagnose of een vermoeden van ADHD, autismespectrumstoornis, dyslexie of obsessief-compulsieve stoornis helpen om de bijzondere talenten die er meestal mee gepaard gaan te leren ontdekken en zo leiden tot zelfontdekking en zelfvertrouwen. Tegelijk wil het boek bedrijven oproepen om neurodiversiteit te omarmen.

‘Abnormaal Goed’ verscheen in het Nederlands bij Uitgeverij Lannoo. Het is verkrijgbaar in de boekhandel of via de website.

Archief / TRAINING&BOOKS