Fr

MEDIA

Meta ontslaat 13% van zijn werknemers

Donderdag 10 November 2022

Meta ontslaat 13% van zijn werknemers

Zoals aangekondigd, en voor het eerst in zijn geschiedenis voert het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp een sociaal plan in en schrapt11.000 banen, wat overeenkomt met 13% van zijn personeel. De aanwervingen binnen de groep worden ook bevroren tot eind maart.
 
"Ik deel enkele van de moeilijkste veranderingen die we in de geschiedenis van Meta hebben doorgevoerd", aldus Mark Zuckerberg in een bericht aan de werknemers. "Ik wil verantwoordelijkheid nemen voor deze beslissingen; Ik weet hoe moeilijk dit voor iedereen is en het spijt me vooral voor de slachtoffers."
 
De Amerikaanse advertentietechnologiesector wordt momenteel gekenmerkt door een massale ontslaggolf die onder andere te wijten is aan een vertraging van de reclame-inkomsten. Eind augustus ontsloeg Snap, het moederbedrijf van Snapchat, ongeveer 20% van zijn personeel: meer dan 1.200 werknemers verloren hun baan. Stripe (online betalingen) en Lyft (reserveringen voor auto's met chauffeur) kondigden ook grootschalige ontslagen aan, terwijl Amazon de aanwervingen bevroor. Tot slot heeft Twitter, dat onlangs werd overgenomen door Elon Musk, bijna de helft van zijn 7.500 werknemers ontslagen.

Archief / MEDIA