Fr

MEDIA

Cineworld onder de bescherming van Chapter 11 in de Verenigde Staten

Donderdag 8 September 2022

Cineworld, 's werelds op één na grootste bioscoopexploitant (na AMC), heeft bevestigd dat het in de States de boeken neerlegt en dat het faillissementsbescherming zal aanvragen om zijn passiva te herstructureren en nieuwe financiële middelen te vinden, terwijl de bioscopen een crisis doormaken.
 
De langzame terugkeer van de bioscoopgangers na de maandenlange sluitingen als gevolg van de pandemie, verzwakte de groep die al zwaar in de schulden zat;
 
“Ondanks een geleidelijk herstel van de vraag sinds de heropening in april 2021, zijn de recente bezoekersaantallen onder de verwachtingen gebleven”, stelde Cineworld vorige maand in een verklaring. De reden is volgens de directie dat er te weinig films zijn die succes hebben en deze situatie zal naar verwachting tot november voortduren. Afgezien van enkele superheldenfilms zal de tweede helft van het jaar te lijden hebben onder de nog steeds beperkte productie van de Hollywood-studio's en het feit dat sommigen de bioscoop liever overslaan en hun releases rechtstreeks streamen.

Archief / MEDIA