Fr

MEDIA

TV-bereik via streaming overtreft dat van de kabel in de Verenigde Staten

Donderdag 18 Augustus 2022

TV-bereik via streaming overtreft dat van de kabel in de Verenigde Staten

Volgens Nielsen besteedden Amerikaanse kijkers in juli bijna 34,8% van hun tijd uitsluitend aan streamingplatformen (goed voor meer dan 190 miljard minuten), tegenover 34,4% aan kabeltelevisie en 21,6% aan broadcast tv. Dit is de eerste keer dat streaming de kabel inhaalt. Het aandeel van streaming is meer dan 3% hoger dan in juni en 23% hoger dan in juli 2021 (vs. -9% voor kabel).
 
Nielsen denkt dat deze groei grotendeels te maken heeft met het succes van ‘Stranger Things’, de klepper van Netflix die in juli in totaal 18 miljard minuten werd bekeken. Het aandeel van Netflix in streaming bedroeg 8%, ruim voor directe concurrenten Hulu (3,6%), Prime Video (3%), Disney+ (1,8%) en HBOMax (1%).
 
Dit belooft veel goeds voor de lancering van het AVOD-aanbod van Netflix in december... Zelfs als Amazon de plannen van Reed Hastings zou kunnen verstoren met de langverwachte lancering van ‘The Rings of Power’, dat ondertussen al afgeschilderd wordt als de duurste serie in de geschiedenis (goed voor een productiebudget van een miljard dollar voor de vijf geplande seizoenen).
 
Tot die tijd lijkt het er volgens Bloomberg op dat het nieuwe AVOD-aanbod van Netflix abonnees niet zal toestaan hun series te downloaden (in tegenstelling tot het advertentievrije abonnement) en dat de getoonde advertenties unskippable zullen zijn. 

Archief / MEDIA