Fr


Close

MEDIA

DPG Media en Rossel zijn officieel eigenaars van RTL Belgium

Donderdag 31 Maart 2022

DPG Media en Rossel zijn officieel eigenaars van RTL Belgium

Zoals aangekondigd legden DPG Media en de groep Rossel op 31 maart de laatste hand aan de 50/50 overname van RTL Belgium. De overnemers herbevestigden dat ze het Belgische medialandschap structureel willen versterken en geven aan dat de drie entiteiten de ambitie koesteren om “samen te bouwen aan een ambitieuze toekomst waarin de verderzetting van de digitale transformatie van RTL Belgium centraal staat”.
 
In dit verband wijzen zij erop dat short- en long-form OLV een markt is met veel groeimogelijkheden; dat geldt ook voor de radiomarkt met de ontwikkeling van digital en podcasting. “De evolutie naar digital opent ook een reeks nieuwe mogelijkheden voor adverteerders met een krachtiger en innovatiever aanbod in de toekomst.”
 
“Een wissel in het aandeelhouderschap is een belangrijke stap voor een bedrijf. Het sterke en complementaire partnerschap dat wij met DPG Media sluiten, zal de RTL-teams de middelen verschaffen om kansen te grijpen in een veranderend medialandschap. We zijn bijzonder verheugd dat we eraan kunnen beginnen”, aldus Bernard Marchant, CEO van de groep Rossel.
 
Kris Vervaet, CEO van DPG Media Belgium, wijst erop dat zijn groep zwaar geïnvesteerd heeft in digitale transformatie: “Deze kennis en deze tools kunnen we nu ter beschikking stellen van RTL Belgium. Het belang van een crossmediaal aanbod voor onze consumenten en adverteerders neemt toe, zowel in het noorden als in het zuiden van het land. Het is in deze context dat wij onze krachten kunnen bundelen om het aanbod en de merken van RTL Belgium te consolideren en te ontwikkelen.”
 
“Voor RTL Belgium ligt nu een andere weg open: wij zijn er klaar voor”, besluit Philippe Delusinne, CEO van RTL Belgium.
 
Ter herinnering: DPG Media telt momenteel 5.836 werknemers en draaide vorig jaar een omzet van 1,89 miljard. Rossel heeft meer dan 3.700 mensen in dienst voor een geconsolideerde omzet van meer dan 600 miljoen euro. RTL Belgium telt 600 FTE's en realiseerde in 2021 een omzet van 176 miljoen.

Archief / MEDIA