Fr


Close

MEDIA

Wall Street sanctioneert de vooruitzichten van Netflix

Zaterdag 22 Januari 2022

Wall Street sanctioneert de vooruitzichten van Netflix

's Werelds grootste SVOD-bedrijf maakte zijn resultaten voor het laatste kwartaal van 2021 en zijn prognoses voor het lopende kwartaal bekend. Beide werden zwaar afgestraft op Wall Street, waar de koers van het aandeel met 10% daalde.
 
Netflix heeft nu 221,8 miljoen abonnees. Dat zijn er 200.000 minder dan verwacht, maar bovenal verwacht het bedrijf tegen maart slechts 2,5 miljoen nieuwe abonnees toe te voegen, terwijl het er in het eerste kwartaal van 2021 nog 4 miljoen had bijgekregen.
 
“De abonneeretentie en de reach blijven sterk, maar de groei van het aantal nieuwe abonnees haalt niet opnieuw het niveau van voor de pandemie. Wij geloven dat dit verband houdt met verschillende factoren, waaronder corona dat blijft wegen op de economie, en macro-economische uitdagingen in verschillende delen van de wereld, waaronder Latijns-Amerika”, aldus Netflix.
 
Over heel 2021 kondigde Netflix een omzet van 29,7 miljard dollar aan, tegenover iets minder dan 25 miljard dollar een jaar eerder, goed voor een nettoresultaat van 5,1 miljard dollar. Dit is bijna het dubbele van 2020.

Archief / MEDIA