Fr


Close

MEDIA

Emmanuel Tourpe wordt algemeen dircteur van LN24

Vrijdag 21 Januari 2022

Emmanuel Tourpe wordt algemeen dircteur van LN24

François le Hodey, CEO van IPM, heeft de laatste hand gelegd aan de nieuwe casting van LN24. Nieuwe topman wordt Emmanuel Tourpe, die benoemd werd tot algemeen directeur van de nieuwszender en, meer in het algemeen, van de audiovisuele divisie van de IPM-groep.
 
De Fransman die doctor in de filosofie, docent en auteur van verschillende boeken is, behoorde 17 jaar lang tot het managementteam van de RTBF. Daar was hij belast met strategisch en prospectief onderzoek, voordat hij tussen 2001 en 2017 werd benoemd tot programmadirecteur. Daarna ging hij aan de slag bij Arte, waar hij directeur Digitale Transformatie en Datamanagement was en ook de functies van directeur Web TV Programmering en adjunct-directeur Programma's en Arte Group bekleedde.
 
Aan zijn zijde staat Stéphane Rosenblatt, die zijn carrière bij LN24 voortzet: hij wordt benoemd tot directeur en zal instaan voor de activiteiten in verband met de implementatie van de programmering en de productie van alle inhoud. Rosenblatt vervoegde de zender drie jaar geleden, na een lange carrière bij RTL Belgium.
 
Martin Buxant, de laatst overgebleven medeoprichter van LN24, die ook lid is van de raad van bestuur, werd benoemd tot directeur Nieuws. Hij zal verschillende belangrijke programma's blijven presenteren en de zender blijven vertegenwoordigen.
 
Didier Defawe, een andere voormalige medewerker van RTL Belgium en tot nu toe adjunct-hoofdredacteur van LN24, werd benoemd tot hoofdredacteur. 
 
Stephan Salberter is teruggetreden als COO en bevestigt dat hij zich nu met LN24 BrandHouse, IPM Advertising en RMB concentreert op marketingen sales: de ontwikkeling van het merk en de inkomsten ervan.

Archief / MEDIA