Fr


Close

MEDIA

Instagram verdrievoudigt zijn news feed

Dinsdag 11 Januari 2022

Instagram rolt nieuwe functies uit waarmee gebruikers hun feed kunnen personaliseren. Op de startpagina kunnen zij kiezen uit drie verschillende content structuren: ‘Home’, ‘Following’ en ‘Favorite’. De content hiërarchie op de startpagina, die tot nu toe werd bepaald door de accounts die de gebruiker volgt, zal dus steeds meer content aanbevelingen omvatten. 

Zoals de naam al aangeeft, zal de ‘Favorite’ feed alleen de posts van accounts hernemen die gebruikers willen volgen en als eerste willen zien; de feed ‘Following’ zal gewijd zijn aan in chronologische volgorde gepubliceerde posts. 

Deze nieuwe news feeds zouden moeten leiden tot twee grote uitdagingen voor merken en content creators. Die zullen hun volgers moeten aanmoedigen om hun account te bookmarken om op lange termijn organische zichtbaarheid te behouden; specialisten geloven ook dat het kiezen van het juiste moment om te publiceren een nog grotere impact zal hebben op het organische bereik van posts als gevolg van de chronologie bij de ‘Following’ feed. 

Archief / MEDIA