Fr


Close

MEDIA

LN24 begint exclusieve onderhandelingen met IPM

Vrijdag 29 Oktober 2021

LN24 begint exclusieve onderhandelingen met IPM

Het hing in de lucht. IPM is exclusieve onderhandelingen begonnen met LN24 om een belang in de 24/7 nieuwszender te verwerven. Het nieuws werd bevestigd door de zender die aangeeft dat zijn raad van bestuur na een selectieprocedure heeft besloten in te gaan op het voorstel van de groep François le Hodey, omdat het beantwoordt aan de wensen van de aandeelhouders en managers van LN24. Volgens Johan Condijts, CEO van LN24, is het de bedoeling om snel tot een akkoord te komen (tegen eind november).

Volgens onze bronnen zou dat akkoord gepaard gaan met een nieuwe kapitaalsverhoging, met een verwatering van het historische aandeelhouderschap en een meerderheidsparticipatiename van IPM, goed voor 75%, zoals François le Hodey ons toevertrouwde. 
 
Uiteraard lijkt een fusie tussen IPM en LN24 logisch. Naast voor de hand liggende synergiën op het gebied van redactie, marketing en IT, zou de transactie IPM in staat stellen voet aan de grond te krijgen in televisie en video. LN24 van zijn kant zou van de gelegenheid gebruik kunnen maken om zich op de FM-band te profileren, met DH Radio, en anderzijds om zijn permanente informatieaanbod door te trekken naar de websites van de nieuwsmerken van IPM, La Libre, La DH en l'Avenir.  In dat verband benadrukt de CEO van IPM op de kansn inzake streaming en gedeelde content, waarmee hij verwijst naar de zowat 200 video's die de redacties van La Libre en la DH elke week produceren. Hij schat dat de zender binnen dit en drie jaar break-even kan draaien.
 
Naar verluidt zal de regering van de Franstalige Gemeenschap ook 500.000 euro vrijmaken om LN24 te steunen, in het kader van haar perssteun, een bedrag dat in 2022 zal worden uitbetaald.

Ter herinnering: de gecumuleerde verliezen van LN24 bedragen 7 miljoen euro voor een omzet die dit jaar tussen 2 en 3 miljoen euro zou moeten schommelen (tegenover 1,4 miljoen euro vorig jaar) en een werkingsbudget van 5 miljoen euro.
 
Sinds de oprichting in oktober 2018 heeft het kanaal vijf financieringsrondes gehad, waardoor het kapitaal nu 8,35 miljoen bedraagt. De referentieaandeelhouders zijn momenteel Belfius Insurance en Besix (elk 37,48%), naast Finance&Invest.brussels (14,47%), Jean-Pierre Ludgen via Ice Patrimonial (5,14%), Gilles Daoust via 1954 (3,21%) en de medeoprichters-tandem Johan Condijts/Martin Buxant (elk 1,11%).

Archief / MEDIA