Fr
Close

MEDIA

Aast Studio 100 op eigen radiozender?

Dinsdag 1 Juni 2021

Aast Studio 100 op eigen radiozender?

Assets :


Binnen enkele weken moeten de dossiers voor de aanvraag van een radiolicentie in het kader van het nieuwe radiofrequentieplan weer binnen zijn. Een van de kandidaten zou Studio 100 zijn dat zijn eigen specifieke kinderzender zou willen beginnen. Dat schrijft De Morgen. De groep is daarmee niet aan z’n proefstuk: al in 2005 startte hij de online Radio Bembem, maar dat project werd vier jaar later stopgezet bij gebrek aan bereik.

Landelijke radiolicenties zijn, zoals iedereen weet, bijzonder schaars en even gegeerd. Terwijl ze de afgelopen 20 jaar automatisch toegekend werden aan de VRT-zenders, DPG Media (Qmusic, Joe) en Nostalgie, zal dat deze keer niet automatisch gebeuren.

Een door de Vlaamse overheid aangestelde jury zal de meest geschikte kandidaten selecteren en tegen eind dit jaar zou bekend moeten zijn welke radiostations vanaf 1 januari 2023 zo’n licentie zullen krijgen. Wordt dus vervolgd, want vast staat alvast dat er meer kandidaten (waaronder wellicht NRJ dat in 2018 startte met een licentie als stadsradio) dan gegadigden zullen zijn.

Archief / MEDIA