Fr
Close

MEDIA

Voorjaar VRT: sterke verhalen, bijzondere thema's en (coronaproof) fictie

Woensdag 20 Januari 2021

Voorjaar VRT: sterke verhalen, bijzondere thema's en (coronaproof) fictie

’t Is de tijd van het jaar. Net zoals DPG Media presenteerde ook de VRT het nieuwe seizoen van Eén, Canvas en Ketnet. En net zoals bij zijn commerciële concurrenten lopen sterke verhalen op Eén als een rode draad doorheen het voorjaarsrooster. Dat levert heel wat coronaproof gedraaide fictiereeksen van eigen bodem op, maar ook beklijvende documentaires (onder andere rond de terreuraanslagen van vijf jaar geleden). Uiteraard blijven nieuws, duiding en internationale content belangrijk.

Ook Canvas combineert die drie ingrediënten, aangevuld met documentaires, alsook nationale en internationale fictie. De zowat volledige inhoud van beide zenders is nog steeds beschikbaar op VRT NU. Dat online platform deed het de voorbije maanden trouwens bijzonder goed, zeker bij jongeren. Het platform telt ondertussen 3,1 miljoen geregistreerde gebruikers.

Tekst en uitleg over de najaarsroosters, de commerciële mogelijkheden en de digitale prioriteiten zoals die opgenomen zijn in Vuurtoren 2030, de langetermijnvisie van de VRT om de openbare omroep relevant te houden in de always on mediaconsumptie, vind je hier.

Archief / MEDIA