Fr
Close

MEDIA

TikTok: een Amerikaanse rechter weigert het verbod van Trump

Maandag 28 September 2020

Amper enkele uren voor het downloadverbod op TikTok in de Verenigde Staten in werking treedt, valideerde een rechter het beroep dat ByteDance op 18 september aantekende. Hij weigerde wel het totale verbod op de app op Amerikaanse bodem op te schorten. Dat zou op 12 november in werking treden.
 
Volgens de argumenten die de advocaten van TikTok naar voren schoven, zou het ongrondwettelijk zijn de downloads van de app te blokkeren en zou het inbreuk plegen op het recht op vrije meningsuiting. Bovendien zou de beslissing voor de app onherstelbare schade inzake groei veroorzaken.
 
Ter herinnering, TikTok bevestigde het akkoord voor de oprichting van een nieuw bedrijf, TikTok Global, met Oracle als technologische partner en Walmart als commerciële partner, met respectievelijk 12,5% en 7,5% van de aandelen. De finalisatie van het akkoord is echter afhankelijk van de goodwill van de Amerikaanse president en de Chinese regering. Trump blijft herhalen dat hij zijn goedkeuring niet zal geven als de groep onder Chinese controle blijft. China van zijn kant weigert dat het algoritme van TikTok in Amerikaanse handen zou vallen.

Archief / MEDIA