Fr
Close

MEDIA

IPM neemt L'Avenir, Moustique en Télé Pocket

Donderdag 9 Juli 2020

IPM neemt L'Avenir, Moustique en Télé Pocket

Witte rook voor de overname van L’Avenir. Het is IPM Group dat het gros van de perspijler van Nethys overneemt, in casu Les Editions de l’Avenir en l’Avenir Hebdo, waarin de weekbladen Moustique en Télé Pocket zijn ondergebracht.
 
François le Hodey, de CEO van IPM, associeert zich voor deze overname met drie investeerders: Bernard Delvaux, Pierre Rion en Juan de Hemptinne.
 
De andere kandidaten in de running waren Roularta dat blijk gegeven had van belangstelling voor de overname van eerder genoemde magazines, Rossel dat belangstelling had voor de gratis titel Proximag en het Duitse fonds Fidelium Partners dat als enige een bod deed op de hele perspijler van Nethys.
 
Het akkoord met IPM omvat niet het vastgoedpatrimonium van Les Editions de L’Avenir. Het bekrachtigt het partnerschap met de coöperatie Notre Avenir en omvat een participatie van laatstgenoemde en het behoud van de maatschappelijke zetel in Namen.
 
De raad van bestuur van Nethys geeft aan dat het geselecteerde aanbod het mogelijk maakt om L’Avenir, Moustique en Télé Pocket onder te brengen bij een industriële partner die hun toekomst kan garanderen door hun strategische projecten te steunen. Wat Proximag betreft, moet nog onderzocht worden of er alternatieven voor sluiting mogelijk zijn.
 
Het akkoord moet nog worden bekrachtig door Enodia, het moederbedrijf van Nethys, de verantwoordelijke gewestelijke minister (Pierre-Yves Dermagne) en de concurrentiewaakhond.

Archief / MEDIA