Fr
Close

MEDIA

Roularta incasseert maar vecht terug

Maandag 17 Augustus 2020

Roularta incasseert maar vecht terug

Zoals onze collega’s van L’Echo al schreven in een artikel waarin gespeculeerd wordt dat het groep van de beurs gehaald zou kunnen worden, vertonen de cijfers van Roularta voor het eerste semester op een zekere veerkracht, ondanks de huidige crisis en de dalende omzet: de lezersmarkt stijgt, de Ebitda blijft positief en de kaspositie blijft stevig.
 
De omzet vertoont een daling van 18,5% tot 120,6 miljoen euro. Dat is vooral te wijten aan de dalende reclamemarkt (-25% voor de magazinepers en -49% voor de gratis bladen), aan minder drukwerk voor derden en de stopzetting van de events en lezersreizen. De inkomsten uit de abonnementen zijn dan weer gestegen (+2,9 miljoen euro) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Globaal stijgt de omzet uit de lezersmarkt (losse verkoop en abonnementen) met 3,9%.
 
Roularta verklaart deze uitstekende cijfers door de geslaagde toepassing van de abonnementenstrategie van de Women Brands, door de uitrol van de New Deal in het News & Business Brands, de vraag naar kwaliteitsmagazines tijdens de lockdown en de consolidatie van Senior Publications (Plus Magazine) sinds maart 2020.
 
Uiteindelijk bedroeg de Ebitda 5,4 miljoen (-49%), goed voor 4,5% van de omzet (versus 7,2% vorig jaar). De eigen middelen vertegenwoordigen een bedrag van 226,7 miljoen en de netto geconsolideerde kaspositie bedraagt 93,1 miljoen. De groep heeft geen schulden bij de bank.
 
Roularta is van oordeel dat het goed gewapend is om de toekomst het hoofd te bieden en zijn investeringsplan integraal voort te zetten. De groep benadrukt dat bepaalde filialen geen dividenden zullen moeten uitkeren, om zich te concentreren op hun strategie en de consolidatie van hun balans.

Archief / MEDIA