Fr


Close

ASSOCIATIONS

Mira De Maeyer wordt voorzitter van de UBA

Donderdag 1 April 2021

Mira De Maeyer wordt voorzitter van de UBA

Het is een primeur voor de UBA. Mira De Maeyer volgt Philippe Wallez op als voorzitter van de vereniging. Ze wordt aldus de eerste vrouw die deze functie zal vervullen sinds de oprichting van de vereniging. 

1 april valt samen met de eerste dag van Luc Suykens als CEO van de UBA en met het vertrek van de managing director van ING die de voorbije zes jaar voorzitter was van de UBA. Hij wordt dus opgevolgd door de VP marketing van Perrigo Branded Consumer Selfcare Europe, die reeds de functie van vice-president van de Raad van Bestuur bekleedde en sinds 2014 in het Executive Committee van de UBA zetelde.

De Maeyer heeft een diploma handelswetenschappen en marketing en is gepassioneerd door het uitbouwen van merken én het ontwikkelen van mensen in haar teams. Ze beschikt over heel wat ervaring in de FMCG-sector, voornamelijk opgedaan bij Mondelez, Kraft, Continental Foods en Danone. In totaal heeft ze meer dan twintig jaar marketingervaring op de teller, waaronder de helft in leidinggevende functies. De voorbije jaren was ze actief binnen Effie België waarvan de laatste drie jaren als juryvoorzitter. 

Archief / ASSOCIATIONS