Fr

ASSOCIATIONS

Eventsector biedt overheid zijn hulp aan voor organisatie vaccinaties

Woensdag 6 Januari 2021

In een persbericht reikt de Event Confederation, de koepel met daarin de beroepsverenigingen de BESA (toeleveranciers voor de eventsector) en Febelux (organisatoren en dienstverleners), de overheid de hand om zijn knowhow ter beschikking te stellen en actief bij te dragen tot de oplossing van de maatschappelijke problemen die de pandemie met zich meebrengt.

“Onze mensen en bedrijven hebben ervaring met massa, flow, crowd, registratie, safety, fraudemanagement, dit behoort tot basiscompetenties van ons vak”, aldus de brief. (…) “Waarom de burgers niet - met hulp van onze ticketingbedrijven - zich laten registeren op een website voor een ‘timeslot’ voor een vaccinatie in hun buurt? Waarom onze people-agencies niet inschakelen om mensen te registeren bij aankomst, klaar te maken voor vaccinatie en nadien hen bij te staan? Waarom onze standenbouwers niet inschakelen om veilige omgevingen te bouwen in de leegstaande beursgebouwen? Waarom onze eventagencies en organisatoren van festivals en beurzen actief betrekken bij deze operationele uitdaging?”.
 
“Wij dringen er nogmaals op aan bij de experten van vaccinatie en sneltesting om met een team van experts uit onze ‘live’ sector aan tafel te schuiven”, aldus woordvoerder Bruno Schaubroeck nog.

Archief / ASSOCIATIONS