Fr

TECH

Spacetop: een PC zonder scherm, ja echt waar!

Donderdag 1 Juni 2023

Spacetop: een PC zonder scherm, ja echt waar!


Het Israëlische bedrijf Sightful maakte zopas de eerste schermloze computer. Na drie jaar onderzoek bedacht een team van ongeveer zestig specialisten een laptop met een zeer groot virtueel scherm dat kan worden bekeken met een speciale virtual reality-bril.

Vergeet je dus je 13 inch-scherm: dankzij het virtuele scherm van Spacetop beschik je over een grote ruimte met meerdere schermen waartoe je thuis, op kantoor of waar ook ter wereld toegang hebt. Tamir Berliner, CEO en medeoprichter van Sightful: “Het Spacetop-project wordt gedreven door de 'work from anywhere' filosofie. Laptops vormen de kern van ons professionele leven, maar de technologie heeft geen gelijke tred gehouden met de moderne wereld en het feit dat we eender waar willen werken, noch met onze nood aan privacy en reisgewoonten.” De lancering van Spacetop komt daarom op “het perfecte moment voor de belangrijke paradigmaverschuiving voor het geliefde toestel dat we allemaal kennen”.

Met de Spacetop-bril kunnen gebruikers ook hun "echte" omgeving in de gaten houden, wat een duidelijk voordeel is ten opzichte van de virtuele desktops die Meta aanbiedt en waarvoor de Meta Quest 2 headset moet worden gebruikt. Die isoleert de gebruiker volledig van zijn omgeving. Spacetop is beschikbaar voor 2.000 dollar, maar alleen voor de eerste 1.000 kopers op de website.

Lees hier de uitgebreide en goed gedocumenteerde review van PCWorld magazine.

Archief / TECH