Fr

TECH

LinkedIn: tips & tricks van Algorithm Research

Woensdag 16 November 2022

LinkedIn: tips & tricks van Algorithm Research

Het Nederlandse bedrijf Just Connecting publiceerde zopas de vierde editie van zijn ‘Algorithm Research’. Daarin wordt geanalyseerd hoe LinkedIn publicaties beheert. Op basis van meer dan 9.500 berichten, gepubliceerd door 200 LinkedIn-leden uit 30 landen, wil deze studie de strategie voor het publiceren van content op LinkedIn helpen optimaliseren.

Het onderzoek werd uitgevoerd door een groep deskundigen die in het leven geroepen werd door Richard van der Blom, de oprichter van Just Connecting, waartoe ook de Belgische consultant Xavier Degraux behoort. Hij vatte de 57 bladzijden van het verslag samen in 10 vragen/antwoorden die hier beschikbaar zijn.

In een notendop: publiceer niet meer dan twee of drie berichten per week, vermijd het taggen van de hele wereld, voeg tussen drie en tien hashtags toe aan een tekst van ongeveer 1.500 tekens, bij voorkeur gekoppeld aan verschillende afbeeldingen. Opmerkelijk: slechts 5% van de vier miljoen Belgische abonnees van het sociale netwerk publiceren content (nog steeds goed voor 200.000 mensen).

Archief / TECH