Fr

TECH

Nike pakt uit met 'Our Force 1', zijn eerste virtuele sneakers

Donderdag 1 Juni 2023

Nike pakt uit met 'Our Force 1', zijn eerste virtuele sneakers

Vorig jaar november creëerde Nike Swoosh, zijn Web3-platform dat een community van atleten, ontwerpers, verzamelaars en klanten moest samenbrengen. De ambitie was deze gemeenschap aanmoedigen om virtuele producten te co-creëren die dan vervolgens in even virtuele werelden kunnen worden gebruikt.

Vandaag lanceert het 330.000 leden tellende platform zijn eerste virtuele collectie, Our Force 1. De collectie bestaat uit twee digitale dozen, de Classic Remix en de New Wave, die elk een Our Force 1 bevatten, een digitale versie van een van de meest iconische Air Force 1s.

Nike biedt 106.453 ''OF1'' NFT's aan voor een prijs van 19,82 dollar, een knipoog naar het lanceringsjaar van de ''echte'' Air Force 1.

De actie bleef niet gespaard van een paar technische mankementen die de planning van de lancering in de war stuurden, zoals Coindesk schrijft. De oorspronkelijke lancering die gepland was voor 8 mei werd uitgesteld tot 15 mei, en de tweede fase, gepland voor 10 mei, startte uiteindelijk pas op 24 mei.

Op 25 mei kondigde Nike aan dat er al meer dan 55.000 dozen waren verkocht. De verkoop sluit op 1 juni.

Archief / TECH