Fr

INTELLIGENCE

E-retailers onderschatten hoe belangrijk gebruiksvriendelijk platform is

Maandag 13 Maart 2023

E-retailers onderschatten hoe belangrijk gebruiksvriendelijk platform is

Volgens een onderzoek van Storyblok dat gespecialiseerd is in content management systemen (SMS) bestaat er een kloof tussen wat e-commercebedrijven denken dat consumenten willen en wat deze laatsten echt nodig hebben.

De studie werd gevoerd bij 6.000 consumenten en 500 bedrijfsleiders van middelgrote e-commercebedrijven in de Verenigde Staten en Europa. Op de vraag wat de drie belangrijkste factoren in de online-ervaring zijn, antwoordt 65% van de respondenten surfgemak; 50% vermeldt visuele aantrekkingskracht en 45% de eenvoud van het ontwerp. Amper 28% van de bedrijven beschouwt daarentegen het verbeteren van het ontwerp van hun website als een prioriteit en 43% zegt dat ze meer functies zouden toevoegen.

77% van de bedrijven gelooft dat chatbots de klantervaring verbeteren, terwijl slechts 27% van de consumenten er gevoelig voor is. 28% van de bedrijfsleiders is van mening dat AR/VR-ervaringen de belangrijkste marketingtrend zijn, gevolgd door AI gegenereerde content (22%), personalisatie (20%) en automatisering (11%). Consumenten zijn iets sceptischer over de impact van AR/VR: 42% zegt dat het hen zou inspireren om een aankoop te doen en 21% zegt het niet te weten.

Waar kopers en verkopers het over eens zijn, is het belang van snelle laadtijden: 42% van de consumenten zegt binnen 10 seconden te beslissen of ze wel of niet op een website blijven, en 20% binnen 5 seconden (!). 47% van de bedrijven zei dat het verbeteren van de laadtijd van hun website een topprioriteit was.

Volgens Storyblok zien zes op de tien consumenten regelmatig af van een aankoop vanwege een slechte gebruikerservaring op een website.

De studie is hier beschikbaar.

Archief / INTELLIGENCE