Fr

ASSOCIATIONS

StuMPA: LUCA School of Arts Ghent aan de top

Maandag 3 April 2023

StuMPA: LUCA School of Arts Ghent aan de top

Op vrijdag 31 maart kwamen de twintig finalisten voor de 2022-editie van StuMPA van We Media hun project verdedigen voor de jury en een publiek dat bestond uit leerlingen van de deelnemende scholen.

Studenten werden beoordeeld op basis van vier criteria: creatief idee, realisatie in print, de link met het gekozen magazine en de mondelinge verdediging.

Er werden twee Gold uitgereikt, beide voor creaties van studenten aan de LUCA School of Arts Ghent: Febe Ampe en haar Weekend Knack special over ADHD en Fleur Delanghe en haar advertentie voor wiebelende stoelen om ons eraan te herinneren naar IKEA te gaan om nieuwe te kopen.

De Silver ging naar Victor Slachmuylders (ESA Le 75) en zijn speelse advertentie voor M&M’s in Spirou Magazine.

De twee Bronze werden uitgereikt aan Eva Baartscheer (PXL-MAD) en haar advertentie ‘Laatste knijpbeurt’ voor Biodermal en Mirte Van Landeghem (LUCA School of Arts Ghent) en haar rebelse versie van Humo voor iedereen die een Vivienne Westwood statement wil maken.
 
De StuMPA Best School ging dit jaar naar LUCA School of Arts Ghent (foto) die onder de hoede staat van Anneke Rombaut.


De laureaten van de Gold en de Silver mogen zich opmaken voor de Cannes Lions in juni. De winnaars van de Bronze krijgen dan weer een ticket voor het gala van de CB Awards in Knokke.

Archief / ASSOCIATIONS