Fr


Close

TRAINING&BOOKS

'The Decade of Action' documenteert ecologische plicht van bedrijven

Woensdag 9 December 2020

'The Decade of Action' documenteert ecologische plicht van bedrijven

Op 11 december (morgen dus), vijf jaar na de ondertekening van het Klimaatakkoord van Parijs en de dag waarop de Europese leiders het eens zullen proberen te geraken over nieuwe doelstellingen voor de beperking van de CO²-uitstoot tegen 2030, presenteren Bart Lombaerts (Spyke) en Wim Vermeulen (Bubka) in (virtuele) wereldwijde première ‘The Decade of Action’, hun opmerkelijke documentaire over de rol die bedrijven de komende tien jaar kunnen en moeten spelen in de strijd tegen de klimaatverandering.
 
Met de steun van KPGM en in een regie van Mathias Brouns, met beelden van cameraman Kristof Lasure en de hulp van Karen Opdecam, laat de film 16 key leaders uit de business, politiek, media en academische wereld aan het woord, onder wie Frans Timmermans (Vice-President van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de EU’s Green New Deal), Paul Polman (ex-CEO Unilever) en Gillian Tett (Editor-at-large Financial Times), om er maar een paar te noemen.
 
De première wordt ingeleid door Eerste Minister Alexander De Croo en gevolgd door een panelgesprek en een persconferentie met de makers. Wil je net als 800 anderen al deden inschrijjven voor de première, dan kan dat hier.

Archief / TRAINING&BOOKS