Fr

CREATIONS

Mutant durft te twijfelen aan seksualiteit voor Knack en Le Vif

Donderdag 16 Maart 2023

Mutant durft te twijfelen aan seksualiteit voor Knack en Le Vif

Een kant kiezen in dit debat lijkt bijna onvermijdelijk, maar dat doen Knack en Le Vif nu juist niet. De twee mediamerken kiezen alleen de kant van de twijfel. Want zeker in tijden van ‘woke’ is het belangrijk om je eigen standpunten in vraag te blijven stellen en open te staan voor nieuwe inzichten. Aan beide kanten van het gelijk.

Daarom bedacht Mutant voor de magazines van Roularta een campagne die lichtjes ongemakkelijke vragen opwerpt zoals ‘Mag ik nog ongemakkelijk worden bij de gedachte aan seks met iemand van hetzelfde geslacht, of maakt dat mij homofoob?’. De vragen werden gesteld in de magazines zelf, in radiospots en op de sociale media.

Mutant ontwikkelde ook een online test om te zien of of onze denkbeelden rond seks zouden veranderen als we de tijd nemen om te twijfelen. Gebruikers moesten eerst binnen de zes seconden antwoorden op twaalf vragen, en dus enkel door te vertrouwen op hun intuïtie. In een tweede fase werden dezelfde vragen gesteld, maar kregen ze de tijd om te twijfelen en hun mening bij te stellen.

Archief / CREATIONS