Fr

CREATIONS

Air natuurlijk mooi voor Leefmilieu Brussel

Dinsdag 21 November 2023

Air natuurlijk mooi voor Leefmilieu Brussel

Met 793 geregistreerde plantensoorten en 48 geïdentificeerde zoogdiersoorten is er geen twijfel mogelijk. De natuur tiert welig in Brussel. Je zou het zelfs een ‘natuurstad’ kunnen noemen.

Om het belang van de zorg voor deze natuurstad te onderstrepen, lanceren Air en ​ Leefmilieu Brussel renature.brussels. Dat is een nieuw referentieplatform voor natuurgerelateerde thema’s in het Brussels Gewest.

De lancering wordt ondersteund door ‘Brussel, natuurlijk mooi’, een campagne met een duidelijke boodschap, meer bepaald dat iedereen de stad moet leren delen met de fauna en flora.​

Die boodschap wordt geïllustreerd via drie campagnebeelden: een vogel die rolschaatst, een plant die op de bus wacht en een kikker en een bloem die fietsen. De ambitie is tonen dat mensen samen met plant en dier van Brussel genieten en deze fauna en flora vermenselijken. Zo wil Leefmilieu Brussel mensen laten beseffen dat fauna en flora net zo belangrijk zijn als mensen en daarom net zoveel ruimte verdienen.​

De visuals combineren een vleugje realiteit van fotograaf Edouard Valette met een vleugje verbeelding van drie Brusselse illustratoren: Petrouchkaka studio, Jeanne Kiviger & Ophélie Lhuire.

De campagne wordt verspreid via (D)OOH, banners, een landingspagina, SoMe-posts en tram waps.

Archief / CREATIONS